Staviti kuhati tjesteninu u kipuću slanu vodu. Na maslinovom ulju pažljivo popržiti nasjeckanu kadulju, a zatim dodati poriluk nasjeckan na trakice. Začiniti solju i paprom i uz miješanje pirjati 10ak minuta dok poriluk ne omekša. U međuvremenu u multipraktiku slanutak, sojino mlijeko, šafran, sol i papar pretvoriti u glatki umak. U poriluk dodati umak od...
Project Category: Recepti
Tjestenina od buče sa tikvicama i pestom od bosiljka
Staviti kuhati tjesteninu u kipuću posoljenu vodu. Tikvice porezati na pola ili četvrtine, pa potom na šnitice. Popržiti ih u kratko u wok tavi na maslinovom ulju. Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodati sol, papar, pesto od bosiljka, tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina, te sve skupa dobro pomiješati. Kod serviranja...
Tjestenina sa patildžanom i maslinama
Staviti kuhati tjesteninu u kipuću posoljenu vodu. Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk i ribanu mrkvu. U međuvremenu patlidžan narezati na trakice. Kad luk i mrkva poprime lijepu boju, dodati patlidžan i pirjati 10ak minuta dok ne omekša. Po potrebi dodati malo vode od kuhanja tjestenine. Zatim dodati narezane masline, soli i papra po...
Tjestenina od pira sa pestom od badema i cikle
Staviti kuhati tjesteninu u kipuću posoljenu vodu. U multipraktik staviti sve sastojke osim ulja pa usitniti uz postepeno dodavanje ulja. Dodati u vruću tjesteninu i promješati, po potrebi dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kod serviranja po želji preliti sa malo maslinovog ulja i dodati nekoliko listova bosiljka. PORCIJE: 4 VRIJEME PRIPREME: 15...